Steak Malakoff
een kaasgerecht / Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Instructies
- Snijd vette kaas [Emmenthal of Gruyère] in plakken van ½ cm dikte.
- Maak nu een soort beignet-beslag.
- Per plak kaas neemt men 1 eetlepel bloem.
- Vermeng dit met bier of witte wijn [droog], maar in geen geval met melk, zoals dikwijls gebeurt.
- Peper en zout naar smaak.
- Het deeg moet gebonden genoeg zijn om de plak kaas geheel te bedekken als men er deze mee ‘gepaneerd’ heeft.
- Leg deze plakken nu voorzichtig in een pan met heet frituurvet [slaolie] en bak ze mooi bruin.
- Serveer de ‘Malakoffs’ heet, op een schaal met een servet erop, of direct op de borden en geef er wat gerookt, droog vlees bij, ham, en een witte landwijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit is een recept uit het Canton de Vaud