Broodje steak tartaar met limoenmayonaise

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 porties vegan steak tartaar of alternatief naar keuze
  • Versgemalen zwarte peper
  • 25 g plantaardige boter
  • 1 limoen
  • 4 eetlepels vegan mayonaise
  • 1 Granny Smith appel
  • 1 avocado
  • 4 Kaiserbroodjes of broodjes naar keuze
  • 50 g ijsbergsla met tuinkruiden

Instructies

  • Bestrooi de vegan steak tartaar met versgemalen zwarte peper.
  • Verhit de plantaardige boter in een koekenpan en bak de steak tartaar in 6-7 minuten per kant bruin en gaar.
  • Boen de limoen schoon, rasp de schil fijn en pers de vrucht uit.
  • Roer in een kom de vegan mayonaise los met de limoenrasp en de helft van het limoensap.
  • Snijd de appel in kwarten, verwijder de schil en het klokhuis, en snijd in piepkleine blokjes.
  • Herhaal dit met de avocado.
  • Meng de appel- en avocado-blokjes in een kom met de rest van het limoensap om verkleuring tegen te gaan.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Bestrooi de gebakken steak tartaar met zout.
  • Snijd de broodjes open en beleg met ijsbergsla, steak tartaar en avocado-appelblokjes.
  • Schep de limoenmayonaise erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een mooie aanvulling op de pittigheid van de limoenmayonaise en de hartigheid van de steak tartaar.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 8 g | Vet: 29 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Lunch / Rundvlees
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Snel te maken