Broodje steak tartaar met limoenmayonaise
Ingrediënten
- 4 porties vegan steak tartaar of alternatief naar keuze
- Versgemalen zwarte peper
- 25 g plantaardige boter
- 1 limoen
- 4 eetlepels vegan mayonaise
- 1 Granny Smith appel
- 1 avocado
- 4 Kaiserbroodjes of broodjes naar keuze
- 50 g ijsbergsla met tuinkruiden
Instructies
- Bestrooi de vegan steak tartaar met versgemalen zwarte peper.
- Verhit de plantaardige boter in een koekenpan en bak de steak tartaar in 6-7 minuten per kant bruin en gaar.
- Boen de limoen schoon, rasp de schil fijn en pers de vrucht uit.
- Roer in een kom de vegan mayonaise los met de limoenrasp en de helft van het limoensap.
- Snijd de appel in kwarten, verwijder de schil en het klokhuis, en snijd in piepkleine blokjes.
- Herhaal dit met de avocado.
- Meng de appel- en avocado-blokjes in een kom met de rest van het limoensap om verkleuring tegen te gaan.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi de gebakken steak tartaar met zout.
- Snijd de broodjes open en beleg met ijsbergsla, steak tartaar en avocado-appelblokjes.
- Schep de limoenmayonaise erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een mooie aanvulling op de pittigheid van de limoenmayonaise en de hartigheid van de steak tartaar.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 8 g | Vet: 29 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 10 g