Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 6-8 stoofperen
- 500 ml muskaatwijn
- 1 laurierblaadje
- 150 g suiker + 2 tl extra suiker
- 1 kaneelstokje
- Citroensap
- Rasp van een halve sinaasappelschil
- 1 vanillestokje
- 1 eetlepel kaneel
- 100 g amandelspijs
- 1 ei losgeklopt
Instructies
- Schil de stoofperen, maar laat het steeltje eraan zitten.
- Snijd een dun plakje van de onderkant, zodat ze goed blijven staan.
- Breng de muskaatwijn in een steelpan aan de kook met het laurierblaadje, 150 g suiker, het kaneelstokje, citroensap, sinaasappelrasp en het vanillestokje (gespleten en het merg eruit geschraapt).
- Voeg de stoofperen toe en laat ze op laag vuur zachtjes sudderen tot ze gaar zijn, dit duurt ongeveer 30-40 minuten.
- Laat de peren afkoelen in de siroop.
- Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte).
- Rol het bladerdeeg uit en snijd het in vier gelijke vierkanten.
- Meng de amandelspijs met 2 tl suiker.
- Plaats een stoofpeer in het midden van elk vierkant bladerdeeg.
- Vul het kuiltje van de stoofpeer met het amandelspijsmengsel.
- Vouw de hoeken van het bladerdeeg naar elkaar toe en druk ze zachtjes aan om pakketjes te vormen.
- Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei.
- Bak de stoofperenpakketjes in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Serveer warm, eventueel met een beetje van de overgebleven siroop van de stoofperen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn, zoals een Riesling Spätlese, past goed bij de fruitige smaak van de stoofperen en de rijke amandelspijs.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 35 g