Stoofpot van varkensvlees met pruimen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg varkenspoulet zonder vet en vliezen
  • 2 grofgesnipperde uien
  • 2 teentjes look
  • zout
  • peper
  • rode wijn
  • rode port
  • reepjes citroenschil
  • 1 stukje pijpkaneel
  • 250 gr gedroogde pruimen
  • boter
  • arachideolie

Instructies

  • Fruit de uien ±7 minuten stevig in een pan met dikke bodem;ze moeten goed bruin zijn.
  • Verhit de olie in een andere pan en bak hierin het vlees aan alle kanten goed bruin.
  • Schep het vlees bij de uien,strooi er de bloem voer en bak het al roerend 3 minuten.
  • Giet er dan een stevige geut rode wijn en rode port bij tot het vlees onder staat ,⅔ wijn en ⅓ port.
  • Roer goed tot de saus is gebonden is.
  • Voeg zout, peper, 2 uitgeperste teentjes look, het gele gedeelte van een citroenschil en een stukje pijpkaneel toe en laat het geheel 1 uur stoven.
  • Voeg dan de in water geweekte pruimen toe en laat nog eens 3 kwartier stoven.
  • Verwijder de citroenschil en de kaneel en dien op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Stoofpot / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België