Stoofvlees op Vlaamse wijze

Stoofvlees op Vlaamse wijze

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 grote uien
  • 1 kg runderlappen
  • 75 gr boter
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 flesje trappistenbier Westmalle
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kruidnagel
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • 2 sneetjes bruinbrood
  • 1 eetlepel mosterd

Instructies

  • Pel en snipper de uien.
  • Snijd de runderlappen in blokjes van 2 x 2 cm.
  • Verhit de boter in een grote braadpan, bak het vlees op hoog vuur in ± 5 minuten rondom bruin en bestrooi het met zout en peper.
  • Neem het vlees dan met een schuimspaan uit de pan.
  • Fruit de uien ± 3 minuten in het achtergebleven bakvet.
  • Voeg de suiker en de bloem toe en bak die ± 1 minuut zachtjes mee.
  • Voeg de azijn, het bier, het laurierblad, de kruidnagel, de tijm en het vlees toe.
  • Laat het mengsel aan de kook komen en laat het op heel zacht vuur ± 1 uur zachtjes stoven.
  • Verwijder intussen de korstjes van het brood en besmeer het brood met mosterd.
  • Leg het met de mosterdkant op het vlees en laat het ± 30 minuten mee sudderen.
  • Schep het vlees om, zodat het brood het vleesmengsel gaat binden.
  • Stoof het in ± 1½ uur verder zachtjes gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Stoofpot / Vlees
Land van herkomst België