Surinaamse bami met kip en groentemix
Een heerlijk geurig gerecht uit de Surinaams-Javaanse keuken met malse kip, knapperige groenten en smaakvolle roerbakmie.
Ingrediënten
- 10 eetlepels olie
- 150 gram groentemix
- 250 gram kipfilet
- 2 takken selderij
- 500 gram mie
- 6 eetlepels Faja Lobi Bami roerbakmix
- Zout naar smaak
Instructies
- Verhit de olie in een pan.
- Voeg de kipfilet toe en bak enkele minuten tot het vlees gaar is.
- Voeg de Bami roerbakmix, groentemix en gesneden selderij toe en roerbak enkele minuten.
- Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de gekookte mie toe aan het kip-groentemengsel.
- Bak het geheel 5 minuten op laag vuur al omscheppend.
- Breng op smaak met zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met plakjes hardgekookt ei en Moksie Metie voor een authentieke touch. Wijnadvies:
Een droge Riesling of een lichte rosé past uitstekend bij dit kruidige gerecht.
Serveer met plakjes hardgekookt ei en Moksie Metie voor een authentieke touch. Wijnadvies:
Een droge Riesling of een lichte rosé past uitstekend bij dit kruidige gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 625 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 28 g | Vet: 30 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 3 g