Surinaamse Hamlappen Pastei met Bladerdeeg
Ingrediënten
- 500 g hamlappen in kleine blokjes gesneden
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 rode peper in ringetjes gesneden
- 3 eieren hardgekookt
- 2 tomaten ontveld
- 30 g verse peterselie fijngesneden
- 50 g boter
- 4 eetlepels ketjap asin
- 250 ml vleesbouillon van tablet
- 10 plakjes bladerdeeg diepvries
- 350 g worteltjes en doperwten panklaar
- 1 theelepel piccalilly
- 2 eetlepels kappertjes
- 3 eetlepels paneermeel
Instructies
- Verhit 2/3 van de boter in een ruime koekenpan.
- Bak de hamlappen op hoog vuur bruin, af en toe omscheppen.
- Voeg ui, tomaat en rode peper toe aan het vlees en bak mee.
- Schenk ketjap en bouillon erbij.
- Laat het vlees afgedekt ongeveer 1 uur op laag vuur sudderen.
- Verwarm de oven voor op 200 °C en laat het bladerdeeg ontdooien.
- Meng worteltjes, doperwten, piccalilly, kappertjes en peterselie door het vleesmengsel.
- Breng op smaak met zout.
- Vet een ovenschaal in en bekleed bodem en zijwanden met de helft van het bladerdeeg.
- Strooi paneermeel over de bodem.
- Schep het vleesmengsel in de ovenschaal en verdeel de plakjes hardgekookt ei erover.
- Bedek de schaal met de rest van het bladerdeeg.
- Druk de rand goed dicht en maak in het midden van het deeg een gaatje voor stoomontsnapping.
- Smelt de overgebleven boter (in de magnetron) en bestrijk hiermee de bovenkant van het deeg.
- Bak de vleespastei in het midden van de oven gedurende ongeveer 25 minuten, tot het deeg goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de vleespastei met rijst.