Surinaamse Hamlappen Pastei met Bladerdeeg

Surinaamse Hamlappen Pastei met Bladerdeeg

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g hamlappen in kleine blokjes gesneden
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 rode peper in ringetjes gesneden
  • 3 eieren hardgekookt
  • 2 tomaten ontveld
  • 30 g verse peterselie fijngesneden
  • 50 g boter
  • 4 eetlepels ketjap asin
  • 250 ml vleesbouillon van tablet
  • 10 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 350 g worteltjes en doperwten panklaar
  • 1 theelepel piccalilly
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 3 eetlepels paneermeel

Instructies

  • Verhit 2/3 van de boter in een ruime koekenpan.
  • Bak de hamlappen op hoog vuur bruin, af en toe omscheppen.
  • Voeg ui, tomaat en rode peper toe aan het vlees en bak mee.
  • Schenk ketjap en bouillon erbij.
  • Laat het vlees afgedekt ongeveer 1 uur op laag vuur sudderen.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C en laat het bladerdeeg ontdooien.
  • Meng worteltjes, doperwten, piccalilly, kappertjes en peterselie door het vleesmengsel.
  • Breng op smaak met zout.
  • Vet een ovenschaal in en bekleed bodem en zijwanden met de helft van het bladerdeeg.
  • Strooi paneermeel over de bodem.
  • Schep het vleesmengsel in de ovenschaal en verdeel de plakjes hardgekookt ei erover.
  • Bedek de schaal met de rest van het bladerdeeg.
  • Druk de rand goed dicht en maak in het midden van het deeg een gaatje voor stoomontsnapping.
  • Smelt de overgebleven boter (in de magnetron) en bestrijk hiermee de bovenkant van het deeg.
  • Bak de vleespastei in het midden van de oven gedurende ongeveer 25 minuten, tot het deeg goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de vleespastei met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Varkensvlees