Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- springvorm Ø18 cm
Ingrediënten
- 2 pakken Filipinoskoekjes melkchocolade
- ½ l slagroom
- 45 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 blikje mandarijnen
- 1 kokertje Smarties 40 g
Instructies
- Leg een springvorm (18 cm) op het bakpapier en teken met een potlood de vorm af.
- Knip de cirkel uit en leg die in het bakblik.
- Knip nu een strook van 8 bij 55 cm uit.
- Leg de strook tegen de zijkant van de rand.
- Je kunt het papier eventueel vastplakken met een druppeltje vloeibare boter of margarine.
- Het papier steekt aan de bovenkant iets uit.
- Leg de koekjes op een bord.
- Breek ze in stukjes.
- Klop de slagroom met de suiker en vanillesuiker stijf.
- Verdeel 1/3 deel van de koekjes over de bodem van de springvorm.
- Schep daarna 1/3 van de slagroom in de springvorm op de koekjes.
- Strijk de slagroom met een spatel glad.
- Leg hierop weer 1/3 van de koekjes, daarna weer 1/3 van de slagroom, weer 1/3 van de koekjes en als laatste weer 1/3 van de slagroom.
- Zet de taart 4 uur in de vriezer.
- Haal de taart uit de diepvries.
- Maak de zijkanten van de springvorm los en haal voorzichtig het bakpapier van de zijkanten af.
Notities / Tips / Wijnadvies
Versier de ijstaart met mandarijntjes, smarties en kaarsjes.