Taboulehsalade met lamskoteletjes en doperwtenguacamole
Equipment
- grill
- of
- Grillplaat
Ingredients
Voor de taboulehsalade:
Voor de doperwtenguacamole:
- 300 gram doperwten gedopte diepvries
- 1 kleine ui
- 2 tomaten
- 1 rood pepertje vers
- zout
- 25 gram verse koriander
- 2 eetlepels limoensap
Instructions
Taboulehsalade:
- Verhit 1 eetlepel olie en bak de aubergine +- 5 minuten.
- Laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Schenk in een pan zoveel kokend water over de bulghur dat die 21/2 cm onder staat. Breng de bulghur met de deksel op de pan aan de kook en kook ze in 15-20 minuten zachtjes gaar.
- Laat de bulghur dan in +- 1 uur afkoelen.
- Vermeng de afgekoelde bulghur met de aubergine, 2 eetlepels olie, het citroensap, de munt, tomaten, lente-uitjes, zout, peper en olijven.
Doperwtenguacamole:
- Pureer alle ingrediënten.
Lamskoteletjes:
- Verhit de grill of grillplaat.
- Wrijf de lamskoteletjes in met knoflook, zout, peper en olie en rooster ze onder de grill of op de grillplaat aan beide zijden +- 4 minuten.