Tacoschelpen met Quornvulling
Equipment
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 komkommer
- 150 ml magere yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 12 tacoschelpen
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 2 schaaltjes gekruide Quorn-roerbakreepjes à 140 g
- 300 g maïskorrels
- 1 zakje gemengde ijsbergsla 200 g
Instructies
- Pel en snipper de ui.
- Halveer de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd in kleine blokjes.
- Meng de komkommerblokjes met de magere yoghurt.
- Pers het teentje knoflook uit boven het yoghurt-komkommermengsel en meng goed door.
- Verwarm de tacoschelpen volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de ui en Quorn-roerbakreepjes gedurende 4 minuten.
- Voeg de maïskorrels toe en verwarm mee.
- Vul de tacoschelpen met de gemengde ijsbergsla, het Quorn-maïsmengsel en het yoghurt-komkommermengsel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt de tacoschelpen ook nog extra garneren met bijvoorbeeld gehakte koriander, gesneden tomaten, plakjes avocado of geraspte kaas voor meer variatie en smaak.
Wijnadvies:
Bij deze smaakvolle en kruidige tacoschelpen past een frisse en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc uit Chili of een Verdejo uit Spanje.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 8 g