Tagliatelle met boerenkool

Tagliatelle met boerenkool

Porties: 6
Voorbereidingstijd 11 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
wachttijd 2 uur 30 minuten
Total time 3 uur 11 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 hamschijven à 200 g
  • 1 kruidenbuiltje voor soep
  • 250 gram prei
  • 400 gram aardappels
  • 25 gram boter of margarine
  • 2 theelepel tijm
  • 2 eetlepel kruiden verse
  • 1 dl melk
  • snufje zout
  • snufje peper

Instructies

  • Breng de hamschijven met 2 liter water en zout aan de kook.
  • Laat ze 120 minuten zachtjes trekken met het deksel schuin op de pan.
  • De bouillon mag niet koken. Laat het kruidenbuiltje meetrekken.
  • Snijd de prei in dunne ringen en de geschilde aardappels in kleine blokjes.
  • Smelt de boter en fruit de prei ± 5 minuten.
  • Zeef de bouillon.
  • Verwijder evt. het zwoerd en het vet van het vlees, haal het vlees van het bot en snijd het in kleine stukjes. Voeg de tijm en de prei toe aan de bouillon en breng de soep aan de kook.
  • Laat de aardappelblokjes ± 15 minuten zachtjes meekoken.
  • Voeg de melk en de verse kruiden toe en pureer de soep met een staafmixer.
  • Voeg het vlees toe en laat de soep nog ± 5 minuten zachtjes koken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met knapperig stokbrood.

Voedingswaarden

Calories: 333 kcal | koolhydraten: 19 g | Protein: 25 g | Vet: 17 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep