Tagliatelle met Chianti Rundergehaktsaus

Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 g rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook in plakjes gesneden
  • ½ eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
  • 1 zak Provençaalse roerbakmix 400 g
  • 200 ml lichte rode wijn bijvoorbeeld Chianti
  • 400 g Tasty Tom trostomaten
  • 1 bak verse tagliatelle koelvak, 250 g
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een wok en bak het rundergehakt op hoog vuur in 2-3 minuten rul.
  • Voeg de plakjes knoflook, Italiaanse kruiden en Provençaalse roerbakmix toe en bak nog 2-3 minuten mee.
  • Snijd ondertussen de trostomaten in stukjes.
  • Roer de tomaten en rode wijn door het gehaktmengsel en laat alles 8-10 minuten zachtjes sudderen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Kook ondertussen de tagliatelle in een pan met ruim kokend water en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Giet de pasta af en verdeel deze over vier diepe borden.
  • Schep de Chianti rundergehaktsaus over de tagliatelle en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze rijke en smaakvolle pastaschotel met Chianti saus gaat uitstekend samen met een glas Chianti Classico, een rode wijn uit dezelfde regio als de gebruikte wijn in het gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 670 kcal | koolhydraten: 51 g | Protein: 33 g | Vet: 33 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 11 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Rundvlees
Land van herkomst Italië