Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Schone theedoek zonder geur van wasmiddel
Ingrediënten
- 4 kg verse mosselen
- 250 ml droge witte wijn
- 250 ml slagroom
- 2 stengels citroengras grof gehakt
- 2 teentjes knoflook gepeld
- 400 g groene tagliatelle
- 3 bosuitjes in ringetjes gesneden
Instructies
- Spoel de mosselen grondig af onder stromend water.
- Gooi mosselen die na een ferme tik niet sluiten of kapot zijn weg.
- Breng in een ruime pan de mosselen samen met de witte wijn aan de kook.
- Kook ze afgedekt gedurende 5-7 minuten, tot alle mosselen open zijn.
- Haal de mosselen met een schuimspaan uit de pan.
- Gooi mosselen die gesloten blijven weg.
- Zeef het mosselvocht en bewaar het.
- Verwijder drie kwart van de mosselen uit hun schelp.
- In een pan met dikke bodem, kook het mosselvocht samen met de slagroom, citroengras en knoflook op matig vuur in tot het tot de helft is ingekookt.
- Haal het citroengras en de knoflook uit de saus.
- Voeg de mosselen zonder schelp toe aan de saus en verwarm ze nog 1 minuut op zacht vuur.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Kook intussen de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking beetgaar.
- Giet de tagliatelle af, doe het in een grote schaal en meng de mosselsaus erdoor.
- Leg de mosselen in de schelpen en bosui er bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 790 kcal | koolhydraten: 74 g | Protein: 50 g | Vet: 30 g | Zout: 4.5 mg | Sugar: 3 g