Tanegenia

Tanegenia

Spaanse andijviesalade
Porties: + personen
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram andijvie
  • 3 eetlepels zonnebloemolie of andere olie
  • 5 eetlepels citroensap of geurige azijn
  • zout
  • peper
  • Worcestershiresaus
  • 2 grote appels zachtzure
  • 2 augurken middelgrote zoetzure
  • 1 kleine ui zeer fijngesnipperde
  • 4 eetlepels zure room of yoghurt
  • 1 theelepel mosterd goudgele
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eieren gekookte gepelde
  • 50 gram walnoten gepelde gehakte
  • 2 gepelde tomaten zonder zaad

Instructies

  • Verwijder de zeer harde en beschadigde bladeren van de andijvie.
  • Druk met 1 hand de bladeren van de andijviestronk goed tegen elkaar aan en snijd dan de andijvie in smalle repen.
  • Dep die repen dan nog eens goed droog.
  • Klop door de olie 3 eetlepels citroensap, met naar smaak weinig peper en zout of Worcestershiresaus.
  • Doe dit sausje in een kom, schep de andijvie erdoor en leg een bord op de kom.
  • Was, droog, boor en schil de appels.
  • Snijd die in dunne plakken en verdeel die overlangs en overdwars in kleine blokjes.
  • Besprenkel deze met de rest van het citroensap.
  • Snipper de augurken fijn en roer die met de ui door de blokjes appel.
  • Roer de room, de mosterd en 1/2 theelepel suiker door elkaar en schep dit sausje door het appel mengsel.
  • Snijd de eieren in plakken.
  • Schep even voor het serveren het appel mengsel door de andijvie.
  • Proef de salade en voeg naar smaak de rest van de suiker, peper en zout of Worcestershiresaus toe.
  • Snijd de stukken tomaat zeer fijn.
  • Breng de salade over op de serveerschaal en garneer de salade met de gehakte noten, de stukjes tomaat en de plakjes ei.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gebakken aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade