Tarte a l’abricot

Tarte a l'abricot

Abrikozenvlaai 
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram abrikozen
  • 200 gram abrikozenjam
  • 50 gram amandelen

Instructies

  • Voor het bakken kneedt je het deeg nog heel even en verdeel je het in twee delen.
  • Rol het ene deel uit zodat het de vlaaibodem bedekt.
  • Smeer deze in met boter en leg het deeg erin.
  • Leg hierop het mengsel van abrikozenpulp en jam.
  • Als je geen abrikozenpulp voorhanden hebt, kun je gedroogde abrikozen nemen en die in wat water met suiker opkoken, zodat je er een pulp van kunt maken.
  • Rol de rest van het deeg uit en snij er repen van.
  • Bedek de vlaai met repen deeg en sproei er iets water overheen.
  • Strooi hier wat suiker over en amandelsnippers.
  • Bak de vlaai in 30 minuten mooi bruin in een oven van 200 graden C.
  • Oven niet voorverwarmen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart
Land van herkomst Frankrijk