Tarte Flamande

Porties: 16 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het vetdeeg:

  • 125 gr boter
  • 125 gr griessuiker
  • 2 eieren
  • 250 gr bloem

Voor de frangipane:

  • 125 gr boter
  • 125 gr amandelpoeder
  • 125 gr griessuiker
  • 3 kleine eieren
  • 50 gr bloem gezeefde

Voor de vulling:

  • 500 gr krieken op sap uitgelekte
  • 4 eidooiers
  • 100 gr griessuiker
  • 100 gr boter
  • 5 eiwitten
  • 50 gr suiker ultrafijne
  • 75 gr bloem
  • 75 gr maïszetmeel
  • 2 eetlepels poedersuiker

Instructies

  • Wrijf de boter en de suiker op de tafel door elkaar.
  • Kneed de eieren één voor één door de suikermassa ,roer met gespreide vingers, dat gaat makkelijker.
  • Kruimel er de bloem door, zoals u brood zou verkruimelen.
  • Vorm er een bol van, wikkel die in plasticfolie en laat hem in de koelkast opstijven.

De frangipane:

  • Roer de boter romig en klop verder op met het amandel-suikermengsel.
  • Klop er één voor één de eieren door en spatel er de gezeefde bloem door.
  • Verdeel het vetdeeg in 2 delen, rol die uit op 3 mm dikte en bedek hiermee 2 hoge, breedgebekte vormen van ± 21 cm diameter.
  • Smeer op de bodem een laagje frangipane en leg hierop de uitgelekte krieken, zonder sap.
  • Klop voor de vulling de eidooiers en de suiker tot een lint.
  • Spatel er de gesmolten, maar niet warme boter door.
  • Klop de eiwitten op, voeg er de fijne suiker bij en klop alles verder stijf.
  • Spatel ⅓ van het eiwit, de gezeefde bloem en het zetmeel door het beslag.
  • Spatel er daarna de rest van het eiwit door en schep het beslag op de krieken.
  • Bak de taart 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven af.
  • Leg na het bakken en afkoelen een sjabloon op de taart en bestrooi hem met poedersuiker, zodat u een mooie tekening krijgt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als u dit deeg in plasticfolie verpakt, kunt u het enkele dagen in de koelkast bewaren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart
Land van herkomst België