Temaki sushi

Allerhande 2002
Porties: 10 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g sushirijst
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 theelepels zout
  • 3 stengels bleekselderij
  • 100 g rosbief vleeswaar
  • 32,5 g zakje waterkers
  • 125 g cocktailgarnalen
  • 1 pakje nori-vellen
  • 1 eetlepel wasabipasta
  • 4 eetlepels Japanse sojasaus

Instructies

  • Sushirijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • In kommetje rijstazijn, suiker en zout door elkaar roeren.
  • Al omscheppend met spatel rijst besprenkelen met azijnmengsel.
  • Rijst helemaal laten afkoelen.
  • Bleekselderij schillen met dunschiller, in stukken van ca. 5 cm snijden en stukken in dunne reepjes snijden.
  • Rosbief in reepjes snijden.
  • Blaadjes waterkers van takjes plukken.
  • Van 10 cocktailgarnalen staartje verwijderen.
  • Nori-vellen uitspreiden en diagonaal 'reepje' rijst erover verdelen, randen vrijhouden.
  • Randen bestrijken met wasabipasta.
  • Op 5 nori-vellen elk 3 cocktailgarnalen (telkens 1 garnaal met staartje naar boven) en reepjes bleekselderij leggen.
  • Op andere 5 vellen reepjes rosbief en blaadjes waterkers leggen.
  • Nori-vellen tot hoorntjes oprollen, vulling mag er aan één kant wat uitsteken.
  • Op schaal leggen.
  • Sojasaus als dipsaus in schaaltje erbij geven.
  • Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Rijst / Sushi / Zeevruchten
Land van herkomst Japan