Temaki sushi
Allerhande 2002
Ingrediënten
- 250 g sushirijst
- 3 eetlepels rijstazijn
- 1 eetlepel suiker
- 2 theelepels zout
- 3 stengels bleekselderij
- 100 g rosbief vleeswaar
- 32,5 g zakje waterkers
- 125 g cocktailgarnalen
- 1 pakje nori-vellen
- 1 eetlepel wasabipasta
- 4 eetlepels Japanse sojasaus
Instructies
- Sushirijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
- In kommetje rijstazijn, suiker en zout door elkaar roeren.
- Al omscheppend met spatel rijst besprenkelen met azijnmengsel.
- Rijst helemaal laten afkoelen.
- Bleekselderij schillen met dunschiller, in stukken van ca. 5 cm snijden en stukken in dunne reepjes snijden.
- Rosbief in reepjes snijden.
- Blaadjes waterkers van takjes plukken.
- Van 10 cocktailgarnalen staartje verwijderen.
- Nori-vellen uitspreiden en diagonaal 'reepje' rijst erover verdelen, randen vrijhouden.
- Randen bestrijken met wasabipasta.
- Op 5 nori-vellen elk 3 cocktailgarnalen (telkens 1 garnaal met staartje naar boven) en reepjes bleekselderij leggen.
- Op andere 5 vellen reepjes rosbief en blaadjes waterkers leggen.
- Nori-vellen tot hoorntjes oprollen, vulling mag er aan één kant wat uitsteken.
- Op schaal leggen.
- Sojasaus als dipsaus in schaaltje erbij geven.
- Direct serveren.