Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Temaki sushi
Allerhande 2002
Porties:
10
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
sushirijst
▢
3
eetlepels
rijstazijn
▢
1
eetlepel
suiker
▢
2
theelepels
zout
▢
3
stengels
bleekselderij
▢
100
g
rosbief
vleeswaar
▢
32,5
g
zakje waterkers
▢
125
g
cocktailgarnalen
▢
1
pakje
nori-vellen
▢
1
eetlepel
wasabipasta
▢
4
eetlepels
Japanse sojasaus
Instructies
Sushirijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
In kommetje rijstazijn, suiker en zout door elkaar roeren.
Al omscheppend met spatel rijst besprenkelen met azijnmengsel.
Rijst helemaal laten afkoelen.
Bleekselderij schillen met dunschiller, in stukken van ca. 5 cm snijden en stukken in dunne reepjes snijden.
Rosbief in reepjes snijden.
Blaadjes waterkers van takjes plukken.
Van 10 cocktailgarnalen staartje verwijderen.
Nori-vellen uitspreiden en diagonaal 'reepje' rijst erover verdelen, randen vrijhouden.
Randen bestrijken met wasabipasta.
Op 5 nori-vellen elk 3 cocktailgarnalen (telkens 1 garnaal met staartje naar boven) en reepjes bleekselderij leggen.
Op andere 5 vellen reepjes rosbief en blaadjes waterkers leggen.
Nori-vellen tot hoorntjes oprollen, vulling mag er aan één kant wat uitsteken.
Op schaal leggen.
Sojasaus als dipsaus in schaaltje erbij geven.
Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Rijst
/
Sushi
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Japan