Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Temaki Sushi met Rosbief en Cocktailgarnalen
Maak je sushi-ervaring compleet met zelfgemaakte temaki sushi. Geniet van krokante nori, frisse waterkers en heerlijke vullingen van rosbief en cocktailgarnalen!
Porties:
10
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Pan voor sushirijst
kom
dunschiller
Spatel
Ingrediënten
▢
250
g
sushirijst
▢
3
eetlepels
rijstazijn
▢
1
eetlepel
suiker
▢
2
theelepels
zout
▢
3
stengels
bleekselderij
▢
100
g
rosbief vleeswaar
▢
32,5
g
zakje waterkers
▢
125
g
cocktailgarnalen
▢
1
pakje
nori-vellen
▢
1
eetlepel
wasabipasta
▢
4
eetlepels
Japanse sojasaus
Instructies
Kook de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Meng de rijstazijn, suiker en zout in een kommetje en roer goed door.
Besprenkel de gekookte rijst met het azijnmengsel terwijl je het voorzichtig omschept met een spatel.
Laat de rijst volledig afkoelen.
Schil de bleekselderij met een dunschiller, snijd in stukken van ca.
5 cm en snijd deze in dunne reepjes.
Snijd de rosbief in reepjes en pluk de blaadjes waterkers van de takjes.
Verwijder het staartje van 10 cocktailgarnalen.
Spreid de nori-vellen uit en verdeel een diagonaal 'reepje' rijst over elk vel, waarbij je de randen vrijhoudt.
Bestrijk de randen met wasabipasta.
Leg op 5 nori-vellen elk 3 cocktailgarnalen (met het staartje omhoog) en de reepjes bleekselderij.
Leg op de overige 5 vellen reepjes rosbief en blaadjes waterkers.
Rol de nori-vellen tot hoorntjes, waarbij de vulling aan één kant iets uitsteken mag.
Leg de temaki sushi op een schaal en serveer direct met een schaaltje Japanse sojasaus voor de dipsaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de delicate smaken van temaki sushi.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Rijst
/
Sushi
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Japan