Tempeh Tante Truus

Tempeh Tante Truus

tempeh in kokossaus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 plak tempeh
  • ¼ blok santen
  • 1 grote ui gesnipperde
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 2 theelepel sambal
  • 1 theelepel Javaanse suiker
  • ½ theelepel laos
  • ½ theelepel serehpoeder
  • 4 kemirienoten gepoft
  • 2 blaadjes salam
  • 1 eetlepel bieslook gesneden
  • 1 rode lombok
  • zout

Instructies

  • Snij de tempeh in 8 gelijke stukken.
  • Breng 2 dl water aan de kook en voeg theelepel zout toe.
  • Kook hierin de tempeh 4 min. en laat dan de tempeh in een vergiet uitlekken.
  • Los de santen op in het kookvocht en breng het langzaam aan de kook.
  • Stamp de ui, knoflook, sambal, suiker, laos, serehpoeder en de kemiries fijn.
  • Voeg dit aan de santen toe en doe er de salam bij.
  • Roer alles krachtig door en laat het enkele minuten zachtjes koken.
  • Leg dan de stukken tempeh erin en laat alles zachtjes doorkoken totdat een dikke saus is verkregen.
  • Verwijder de salam en dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal.
  • Strooi wat bieslook erover en garneer met een bloem van rode lombok.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vleesvervangers
Land van herkomst Indonesië