Terrine van zoetwatervissen op de wijze van Virton
Ingrediënten
- 100 gr boter
- 2 citroenen
- laurierbladen
- 10 blaadjes dragon
- 12 kleine uitjes of 1 grote, in dunne reepjes
- gesneden
- 1 blaadjes gelatine voor het gebruik 5 minuten in koud water geweekt
- 1 flesje abdijbier
- peper
- zout
- 1 kg zoetwatervis baars, karper, snoek, forel / schoongemaakte
Instructies
- Maak de vis schoon en snijd hem in stukken.
- Kruid met zout en peper.
- Doe wat boter in een grote pan en bak de vis op laag vuur ± 10 minuten aan.
- Doe een eerste laag vis in een aardewerken terrine en leg hierop 2 of 3 plakjes geschilde citroen, een paar laurierbladen, wat dragonblaadjes en 2 of 3 kleine uitjes, of wat uireepjes van een grote ui.
- Voeg het bier samen met 1 citroen, het sap er van aan het braadvocht van de vis toe en laat de vloeistof op zacht vuur staan.
- Los de gelatine op of maak een visgelatine volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Voeg een scheutje van het vocht en vervolgens wat gelatine aan de vis toe, zodat de vis onder staat.
- Ga in dezelfde volgorde door met laagjes vis, bier, gelatine en citroen, laurier, dragon en uien.
- Zorg ervoor dat de laatste laag uit gelatine bestaat die met plakjes citroen, blaadjes dragon en laurierbladen wordt gegarneerd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Zet de vorm op een koele plaats, niet in de koelkast en laat de terrine, voor u hem
serveert, tenminste 3 dagen staan.
serveert, tenminste 3 dagen staan.