Terrine van zoetwatervissen op de wijze van Virton

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gr boter
  • 2 citroenen
  • laurierbladen
  • 10 blaadjes dragon
  • 12 kleine uitjes of 1 grote, in dunne reepjes
  • gesneden
  • 1 blaadjes gelatine voor het gebruik 5 minuten in koud water geweekt
  • 1 flesje abdijbier
  • peper
  • zout
  • 1 kg zoetwatervis baars, karper, snoek, forel / schoongemaakte

Instructies

  • Maak de vis schoon en snijd hem in stukken.
  • Kruid met zout en peper.
  • Doe wat boter in een grote pan en bak de vis op laag vuur ± 10 minuten aan.
  • Doe een eerste laag vis in een aardewerken terrine en leg hierop 2 of 3 plakjes geschilde citroen, een paar laurierbladen, wat dragonblaadjes en 2 of 3 kleine uitjes, of wat uireepjes van een grote ui.
  • Voeg het bier samen met 1 citroen, het sap er van aan het braadvocht van de vis toe en laat de vloeistof op zacht vuur staan.
  • Los de gelatine op of maak een visgelatine volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Voeg een scheutje van het vocht en vervolgens wat gelatine aan de vis toe, zodat de vis onder staat.
  • Ga in dezelfde volgorde door met laagjes vis, bier, gelatine en citroen, laurier, dragon en uien.
  • Zorg ervoor dat de laatste laag uit gelatine bestaat die met plakjes citroen, blaadjes dragon en laurierbladen wordt gegarneerd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Zet de vorm op een koele plaats, niet in de koelkast en laat de terrine, voor u hem
serveert, tenminste 3 dagen staan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst België