Thaise bouillonfondue met kokosmelk
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 stengel sereh citroengras
- 2 eetlepel(s) olie
- 1 l warme kippenbouillon van tablet
- 400 ml kokosmelk
- 4 eetlepel(s) Thaise vissaus
- 3 eetlepel(s) limoensap
- 50 g mihoen
- 1 zakje verse koriander 15 g, grofgehakt
Instructies
- Knoflook, peper en sereh schoonmaken en fijnhakken, in (soep)pan met dikke bodem in olie fruiten.
- Bouillon en kokosmelk erdoor roeren en tegen de kook aan brengen (niet laten koken).
- Op smaak brengen met vissaus en limoensap.
- Bouillon op laag vuur (eventueel op vlamverdeler) zetten en met deksel op pan smaken 10 minuten laten intrekken.
- Mihoen volgens gebruiksaanwijzing in kokend water wellen.
- Kokosbouillon ('laksa') in fonduepan schenken en koriander erdoor mengen.
- Fonduepan, mihoen en schalen diphapjes op tafel zetten.
- Schepnetjes telkens vullen, in de bouillon leggen en ingrediënten in paar minuten gaar laten worden.
- Na de maaltijd mihoen over vier kommen verdelen en bouillon erop schenken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Om in de bouillon te garen: - repen kipfilet - plakjes kalkoenschnitzel - blokjes zalmfilet - rolletjes van sliptongfilet - rauwe scampi (diepvries) - peultjes of sugarsnaps - schuine plakjes bospeen - blaadjes spinazie - repen paksoi - bosuitjes.