Thaise Rode Curry met Pittig Gekruide Tahu Reepjes
Ingrediënten
Ingrediënten voor de Rode Curry:
Overige Ingrediënten:
- 2 pakjes Alpro® soya Reepjes pittig gekruid tahu
- 1 bloemkool
- 1 blik kokosmelk
- 30 g cashewnoten
- 1 bosui
- 200 g pandan rijst
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de curry in een blender en mix tot een fijne pasta.
- Breng een ruime pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Voeg, wanneer het water kookt, de pandan rijst toe en kook deze 8 minuten.
- Giet de rijst af en laat vervolgens 8 minuten staan met het deksel op de pan.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en bak ze in 2 eetlepels olie goudbruin.
- Voeg 1 eetlepel currypasta toe aan de bloemkool en bak het geheel 2 minuten.
- Voeg de Alpro® soya reepjes en de kokosmelk toe, dek de pan af met het deksel en laat het sudderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de curry met de pandan rijst, gehakte cashewnoten en gesnipperde bosui.
Tips:
Pas de hoeveelheid currypasta aan naar eigen pittigheidsvoorkeur. Garneer met verse koriander voor extra smaak. Voeg groene groenten zoals sugar snaps toe voor extra kleur en voedingsstoffen.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 12 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 4 g