Thaise kippensoep met ei en koriander

Thaise kippensoep met ei en koriander

Thaise kippensoep met ei en koriander

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 eetlepel(s) kokosolie
  • 1 zak Oosterse roerbakgroenten
  • 2 eieren hardgekookt
  • 4 eetlepel(s) Thaise rode curry pasta
  • Creamed coconut Amaizin
  • 1 liter water verse koriander gehakt
  • 6 stengels bosui in ringetjes

Instructies

  • Snijd de kipfilet in stukjes.
  • Verhit de kokosolie in een soeppan.
  • Bak daarin de kipfiletstukjes goudbruin.
  • Schep de currypasta erbij, meng snel door elkaar tot het begint te geuren.
  • Voeg de Oosterse roerbakgroenten toe en wok die op hoog vuur mee tot ze slinken.
  • Breng 1 liter water aan de kook en voeg dan de creamed coconut toe.
  • Schep de soep in kommen, leg in elke kom soep een half gekookt eitje.
  • Bestrooi met de ringetjes bosui en een kleine toef koriander.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Soep
Land van herkomst Thailand