Thaise Kippensoep met Garnalen en Knapperige Groenten

Thaise Kippensoep met Garnalen en Knapperige Groenten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 stengel citroengras
  • 1 rode peper
  • 3 cm gember in plakjes
  • 200 g kipfilet in stukjes
  • 200 g sugar snaps schoongemaakt
  • ½ bosje bospeen in schuine plakjes
  • 3 bosuitjes in grove stukken
  • 125 g cocktailgarnalen
  • g verse koriander grof gesneden
  • 125 g rijst
  • liter kippenbouillon van tablet
  • 3 eetlepels sojasaus

Instructies

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de harde onderkant en het uiteinde van de citroengrasstengel af.
  • Plet de stengel met de platte kant van een groot mes en snijd hem in stukken.
  • Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in reepjes.
  • Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de citroengras, rode peper, gember en kip toe.
  • Laat de bouillon 10 minuten zachtjes trekken.
  • Voeg de sugar snaps en de bospeen toe, en kook ze in 3-4 minuten beetgaar.
  • Voeg de bosuitjes en garnalen toe, verwarm ze kort mee.
  • Breng de soep op smaak met sojasaus.
  • Verdeel de gekookte rijst over wijde soepkommen en schep de hete soep erover.
  • Strooi de grof gesneden koriander erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Thailand
Jaargetijde: Snel te maken