Thaise knoflook koriandersalade met kip

Thaise knoflook koriandersalade met kip

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
  • Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
  • Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en uit laten lekken.
  • Snijd de kip in reepjes.
  • Rasp de limoenschil en pers de limoen uit.
  • Snijd de peper (uit het groentepakket) in smalle ringen.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten en de limoenschil 2 minuten.
  • Voeg 12 eetlepels woksaus toe en wok nog 2 minuten.
  • Een beetje laten afkoelen.
  • Meng de kokosmelk met het limoensap, de gembersiroop en 6 eetlepels olie.
  • Hussel de noedels, de kip en de groenten erdoor.
  • Verdeel over 4 borden.
  • De salade kan lauwwarm of koud gegeten worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet Conimex Gebakken Uitjes, Sambal Manis en Cassave Kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Variatietip:

Vervang de gerookte kip door hamblokjes en voeg vlak voor het eten 100 g veldsla aan de salade toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Gevogelte / Kip / Salade
Land van herkomst Thailand