Thaise Rundvlees met Oestersaus en Groenten

Thaise Rundvlees met Oestersaus en Groenten

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 zak boontjesmix 250 g
  • 1 bakje shii-takes 100 g
  • 1 rode paprika
  • 2 biefstukken
  • 4 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3-4 eetlepels oestersaus
  • 50 g grofgehakte cashewnoten

Instructies

  • Kook de boontjesmix 3 minuten voor in een wok met een laagje kokend water.
  • Giet af en laat de boontjesmix uitlekken in een zeef.
  • Veeg de shii-takes schoon en snijd ze in vieren.
  • Snijd de rode paprika in smalle repen.
  • Halveer de biefstukken en snijd ze in dunne plakjes.
  • Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper.
  • Verhit de helft van de olie in de wok en roerbak de biefstukplakjes 30 seconden.
  • Schep het vlees op een bord.
  • Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de shii-takes met paprikareepjes op hoog vuur gedurende 1 minuut.
  • Voeg de uitgelekte boontjesmix toe en pers de knoflook erboven uit.
  • Roerbak de groenten.
  • Meng de oestersaus met een scheutje water of bouillon en voeg dit toe aan de groenten.
  • Breng aan de kook.
  • Voeg het vlees toe aan het groentemengsel en verwarm het gerecht nog 1-2 minuten met het deksel op de wok.
  • Breng op smaak met zout (of vissaus) en peper.
  • Verdeel het gerecht over twee diepe borden en bestrooi met de grofgehakte cashewnoten.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Serveer deze Thaise rundvlees met oestersaus en groenten met witte rijst. Voor extra pit kun je een halve rode peper toevoegen, fijn gesneden, of een beetje sambal door het gerecht scheppen.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Riesling past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij