Thaise viscurry van Onbekende Auteur

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 winterwortel geschild en in plakjes
  • 2 eetlepel(s) arachideolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 3 cm gemberwortel geschild en fijngeraspt
  • 1 kuipje Kruidenpasta voor rode curry Conimex
  • 1 groene paprika in stukjes
  • 350 g bloemkoolroosjes C1000
  • 500 g Victoriabaars zak 750 g, diepvries, ontdooid en in stukjes
  • 1 pakje romige kokosmelk à 200 ml Conimex
  • 4 eetlepel(s) korianderblad grof geknipt

Instructies

  • Halveer de wortelplakjes. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui met de knoflook en de gember 5 min. op een halfhoog vuur.
  • Voeg de kruidenpasta, de wortel, de paprika, de bloemkool, de kokosmelk en de bouillon toe en breng alles al roerende aan de kook. Voeg de vis toe en laat alles in ± 8 min. gaar stoven. Bestrooi het gerecht met de koriander. Lekker met witte rijst.

Voedingswaarden

Calories: 370 kcal | koolhydraten: 19 g | Protein: 26 g | Vet: 19 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Vis
Land van herkomst Thailand