Thaise Vissoep met Knapperige Groenten

Thaise Vissoep met Knapperige Groenten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel Thaise rode currypasta
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 eetlepels Thaise vissaus
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 300 g tilapiafilet in dunne plakjes
  • 100 g peultjes
  • 1 gele paprika
  • 4 lente-uitjes
  • 15 g verse koriander

Instructies

  • Verhit de olie in een soeppan en fruit de currypasta gedurende 1 minuut.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 2 minuten zachtjes.
  • Schenk de kokosmelk, 500 ml water, vissaus en sojasaus in de pan.
  • Breng de soep aan de kook.
  • Voeg de tilapia toe en laat de soep nog 3 minuten zachtjes koken, tot de vis gaar is.
  • Breng indien nodig op smaak met extra vissaus en sojasaus.
  • Laat de soep afgedekt afkoelen.
  • Maak ondertussen de peultjes, gele paprika en lente-uitjes schoon, snijd ze in stukjes en verpak ze in een plastic zakje.
  • Bewaar de afgekoelde soep en de groenten tot gebruik gekoeld.
  • Tijdens het vervoer kun je het deksel op de soeppan eventueel met breed plakband vastzetten.
  • Op de picknickplaats roer je de groenten door de vissoep.
  • Verwarm de soep en laat deze 3-5 minuten zachtjes koken, tot de groenten beetgaar zijn.
  • Schep de soep in vier kommen en pluk korianderblad van de takjes erboven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Lunch / Soep / Vis
Land van herkomst Thailand
Jaargetijde: Snel te maken