Tijgerbroodje met Appel, Kaas en Appelstroop

Een kleurrijk Mexicaans geïnspireerde presentatie van een tijgerbroodje, belegd met plakjes kaas, dunne schijfjes appel en een laag appelstroop, geserveerd op een vrolijke achtergrond.

Tijgerbroodje met Appel, Kaas en Appelstroop

Een snel en smaakvol tijgerbroodje met appelstroop, kaas en verse appel. Perfect voor een voedzaam ontbijt of een licht tussendoortje!
Porties: 1 personen
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sneetje tijgerbrood
  • ¼ appel in dunne schijfjes
  • Halvarine
  • 1 eetlepel appelstroop
  • Plakjes jong belegen kaas of Hollandse geitenkaas

Instructies

  • Schil ondertussen de appel en snijd hem in dunne schijfjes.
  • Bestrijk het geroosterde brood dun met halvarine en een laagje appelstroop.
  • Verdeel de plakjes kaas over het brood en leg hierop de schijfjes appel.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Voeg een snufje kaneel toe aan de appel voor extra smaak.
Wijnadvies:
Dit tijgerbroodje past goed bij een lichte witte wijn zoals een Chardonnay of een fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 6 g | Vet: 10 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Fruit / Kinderkoken / Ontbijt / Tussendoortje
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch