Tijgergarnalen met chili's

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gr tijgergarnalen - diepvries
  • 2 grote rode chili's of groene chili's
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel suiker Demarara suiker
  • 2 theelepel gember
  • 2 eetlepel shaoxing rijstwijn of droge sherry
  • 2 eetlepel lichte sojasaus
  • 3 eetlepel arachideolie

Instructies

  • Ideaal als hapje tijdens een receptie, als aperitief, denk er dan aan dat de gasten nadien nog smaak van de volgende gerechten moeten hebben, of bij een gewone pint tijdens een goede film.
  • Ook bij dit makkelijke gerechtje is het van cruciaal belang dat de wok zeer heet is als je begint te roerbakken.
  • Zo niet, dan gaan je tijgergarnalen onmiddellijk en onherroepelijk aanzetten.
  • Laat de tijgergarnalen in koud water ontdooien.
  • Pel ze en verwijder de donkere darmstreng.
  • Was ze nogmaals in ijskoud water met wat zout en dep ze droog.
  • Snijd de chili's in de lengte door, schraap de zaadjes eruit en snijd de vrucht fijn.
  • Pel de look, verwijder de kiem en snijd fijn.
  • Schil de gember en snijd hem in luciferdunne reepjes.
  • Meng de chili's, de look en de gember met 1 theelepel suiker.
  • Meng de rest van de suiker met de sojasaus en de Shaoxing rijstwijn.
  • Verwarm de wok tot hij begint te walmen.
  • Giet de helft van de olie erin en bak, als de olie begint te walmen, de garnalen tot ze rood kleuren.
  • Schep ze uit de wok en laat ze uitlekken.
  • Giet de resterende olie in de wok.
  • Bak, als de olie walmt, het mengsel van chili, look en gember tot de look licht kleurt.
  • Voeg het sausmengsel toe en kook even door.
  • Voeg de uitgelekte garnalen toe en roerbak alles gaar.
  • Schep uit de wok in voorverwarmde kommetjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst België