Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Een springvorm of hoge bakvorm (voor taarten) met losse bodem van 23 cm doorsnede
- paletmes
- Spuitzak en rond spuitmondje
- Sprayfles of kleine plantenspuit
Ingrediënten
Ingrediënten voor de biscuit:
- 210 gram eieren ca 4 stuks
- 100 gram suiker
- 50 gram bloem
- 50 gram maïzena
- 25 gram gesmolten boter
- amandel extract
Ingrediënten voor de vulling:
- 500 gram mascarpone
- 100 gram poedersuiker
- 2 eiwitten
- 4 eidooiers
- Cacaopoeder
- 1 dopje amaretto
- 1 dopje cognac
- 1 doos vingerkoekjes
Ingrediënten voor de topping:
- 200 ml slagroom
- 20 gram poedersuiker
- 1 zakje klop-fix
- Mokka extract
Ingrediënten voor het besprenkelen:
- 1 kop sterke koffie
- 1 dopje amaretto
- 1 dopje cognac
Instructies
- Klop de eieren samen met de suiker tot een luchtige ruban.
- Meng de bloem en de maizena met elkaar en zeef deze boven de ruban.
- Spatel dit nu voorzichtig onder de ruban.
- Meng een klein beetje van het beslag met de gesmolten boter en roer eens door.
- Voeg dit nu toe aan de rest van het beslag en spatel eronder.
- Neem een bakblik bekleed met bakpapier en stort hierop het beslag.
- Strijk het met een groot paletmes mooi egaal uit.
- Bak de biscuit af in 7 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven van 230°C.
- De biscuit is gaar wanneer je er voorzichtig met een vinger op duwt en de biscuit veert terug.
- Hij blijft licht van kleur !
- Haal de biscuit na het bakken van de bakplaat en laat hem afkoelen.
- Haal voorzichtig het bakpapier er af.
- Maak ondertussen de vulling.
- Meng de mascarpone samen met de eidooiers, de poedersuiker, de amaretto en de cognac.
- Klop goed door tot een egale crème.
- Klop de eiwitten goed stijf en spatel deze onder de mascarpone.
- Neem een sprayfles of kleine plantenspuit en vul deze met de koffie en de drank.
- Schud licht met het flesje zodat de koffie en drank goed vermengd is.
- Neem een springvorm van 23 cm en leg op de bodem bakpapier dat je op maat hebt uitgesneden.
- Snijd uit de biscuit 2 cirkels die een doorsnede hebben van 22 cm.
- Leg de eerste laag biscuit in de vorm.
- Plaats de vingerkoekjes aan de zijkant op de bodem.
- Als je dit goed hebt gedaan dan past de cirkel er juist mooi in.
- Neem nu de sprayfles en spray de koffie over de biscuit en de vingerkoekjes.
- Maak het niet te nat !
- Neem een spuitzak met een rond spuitmondje.
- Vul de zak met de helft van de mascarpone en spuit nu op de biscuit cirkels van buiten naar binnen.
- Maak zo 2 lagen mascarpone.
- Strooi er wat cacaopoeder over heen.
- Neem nu een aantal vingerkoekjes en bespray ze met de koffie.
- Rangschik ze nu op de laag mascarpone.
- Maak weer opnieuw 2 lagen mascarpone.
- Leg hierop de 2de laag biscuit.
- Bespray deze licht met de koffie.
- Meng de poedersuiker met de klop-fix en roer door.
- Voeg de slagroom toe en een flinke scheut mokka extract.
- Klop de slagroom nu mooi stijf.
- Doe de slagroom in een spuitzak en spuit op de biscuitlaag mooie dotjes slagroom.
- Bestrooi met cacaopoeder.
- Laat het taartje minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
wil je geen alcohol gebruiken voeg dan amandel extract toe naar smaak !!!