Tjap tjoy met kip en kastanjechampignons
Equipment
Ingrediënten
- 400 g kastanjechampignons
- 2 paprika
- 6 lenteui
- Conimex Woksaus Five Spice
- Conimex Wok Olie
- 400 g kipfilet
- 125 gram Conimex Mie nestjes
Instructies
- Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asiaan de kook.
- Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar.
- Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
- Maak ondertussen de champignons schoon en halveer ze.
- Was de paprika´s, halveer ze, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes.
- Was en snijd de lente-uitjes in schuine stukjes van ca. 2 cm.
- Snijd de kipfilet in reepjes.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes en de paprikastukjes ca. 5 minuten.
- Voeg de champignons en de lente-ui toe en wok deze ca. 3 minuten mee.
- Voeg de mie en naar smaak de woksaus (ca. 10 eetlepeltoe en roerbak nog 1 minuut.
- Schep de Tjap Tjoy in diepe borden of kommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Zet Conimex Sojasaus en Kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Variatietip: Gebruik in plaats van kipfilet vleesreepjes of SoFine tofu wokreepjes. Voeg met de mie nog 100 g taugé toe.