Tjap tjoy met kip en kastanjechampignons

Tjap tjoy met kip en kastanjechampignons

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g kastanjechampignons
  • 2 paprika
  • 6 lenteui
  • Conimex Woksaus Five Spice
  • Conimex Wok Olie
  • 400 g kipfilet
  • 125 gram Conimex Mie nestjes

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asiaan de kook.
  • Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar.
  • Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
  • Maak ondertussen de champignons schoon en halveer ze.
  • Was de paprika´s, halveer ze, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes.
  • Was en snijd de lente-uitjes in schuine stukjes van ca. 2 cm.
  • Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes en de paprikastukjes ca. 5 minuten.
  • Voeg de champignons en de lente-ui toe en wok deze ca. 3 minuten mee.
  • Voeg de mie en naar smaak de woksaus (ca. 10 eetlepeltoe en roerbak nog 1 minuut.
  • Schep de Tjap Tjoy in diepe borden of kommen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip: Zet Conimex Sojasaus en Kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Variatietip: Gebruik in plaats van kipfilet vleesreepjes of SoFine tofu wokreepjes. Voeg met de mie nog 100 g taugé toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kip