Tobleronemousse met Sinaasappelsaus

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram Toblerone reep
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 4 dl slagroom
  • 3 dl sinaasappelsap
  • 100 gram suiker
  • 5 eetlepels marmelade

Instructies

Voorbereiding:

  • Breek de Toblerone chocolade in stukjes boven een kom.
  • Smelt de chocolade au bain-marie tot het zacht is.
  • Klop de eieren met poedersuiker schuimig.
  • Roer de gesmolten chocolade door het eimengsel.
  • Klop de slagroom stijf en spatel het voorzichtig door het chocolademengsel.
  • Laat het geheel ± 2-3 uur opstijven in de koelkast.

Sinaasappelsaus:

  • Breng het sinaasappelsap aan de kook en laat het ± 5 minuten koken.
  • Trek met een dunschiller reepjes van de sinaasappelschil.
  • Kook de schilletjes zachtjes in het sinaasappelsap gedurende ± 10 minuten.
  • Schep de schilletjes uit het sap en dep ze droog.
  • Breng 1/2 dl water met suiker aan de kook en laat het tot een dikke siroop inkoken.
  • Roer de gemarineerde schilletjes door de siroop en laat het geheel ± 30 minuten marineren.
  • Roer de marmelade door het sap.

Afwerking:

  • Verwarm de saus tot deze vloeibaar is.
  • Schep ovale bolletjes mousse op borden.
  • Garneer met de gemarineerde schilletjes.
  • Schenk de saus eromheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 5 g | Vet: 35 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Fruit / Nagerecht
Feestdagen etc Kerst