Tobleronemousse met Sinaasappelsaus
Ingrediënten
- 300 gram Toblerone reep
- 2 eieren
- 2 eetlepels poedersuiker
- 4 dl slagroom
- 3 dl sinaasappelsap
- 100 gram suiker
- 5 eetlepels marmelade
Instructies
Voorbereiding:
- Breek de Toblerone chocolade in stukjes boven een kom.
- Smelt de chocolade au bain-marie tot het zacht is.
- Klop de eieren met poedersuiker schuimig.
- Roer de gesmolten chocolade door het eimengsel.
- Klop de slagroom stijf en spatel het voorzichtig door het chocolademengsel.
- Laat het geheel ± 2-3 uur opstijven in de koelkast.
Sinaasappelsaus:
- Breng het sinaasappelsap aan de kook en laat het ± 5 minuten koken.
- Trek met een dunschiller reepjes van de sinaasappelschil.
- Kook de schilletjes zachtjes in het sinaasappelsap gedurende ± 10 minuten.
- Schep de schilletjes uit het sap en dep ze droog.
- Breng 1/2 dl water met suiker aan de kook en laat het tot een dikke siroop inkoken.
- Roer de gemarineerde schilletjes door de siroop en laat het geheel ± 30 minuten marineren.
- Roer de marmelade door het sap.
Afwerking:
- Verwarm de saus tot deze vloeibaar is.
- Schep ovale bolletjes mousse op borden.
- Garneer met de gemarineerde schilletjes.
- Schenk de saus eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 5 g | Vet: 35 g | Sugar: 30 g