Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tobleronemousse met Sinaasappelsaus
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
Toblerone reep
▢
2
eieren
▢
2
eetlepels
poedersuiker
▢
4
dl
slagroom
▢
3
dl
sinaasappelsap
▢
100
gram
suiker
▢
5
eetlepels
marmelade
Instructies
Voorbereiding:
Breek de Toblerone chocolade in stukjes boven een kom.
Smelt de chocolade au bain-marie tot het zacht is.
Klop de eieren met poedersuiker schuimig.
Roer de gesmolten chocolade door het eimengsel.
Klop de slagroom stijf en spatel het voorzichtig door het chocolademengsel.
Laat het geheel ± 2-3 uur opstijven in de koelkast.
Sinaasappelsaus:
Breng het sinaasappelsap aan de kook en laat het ± 5 minuten koken.
Trek met een dunschiller reepjes van de sinaasappelschil.
Kook de schilletjes zachtjes in het sinaasappelsap gedurende ± 10 minuten.
Schep de schilletjes uit het sap en dep ze droog.
Breng 1/2 dl water met suiker aan de kook en laat het tot een dikke siroop inkoken.
Roer de gemarineerde schilletjes door de siroop en laat het geheel ± 30 minuten marineren.
Roer de marmelade door het sap.
Afwerking:
Verwarm de saus tot deze vloeibaar is.
Schep ovale bolletjes mousse op borden.
Garneer met de gemarineerde schilletjes.
Schenk de saus eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept
stuur
hem mij dan toe.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
35
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Fruit
/
Nagerecht
Feestdagen etc
Kerst