Toffeeappels
Equipment
- satéstokjes
Ingrediënten
- 3 stevige friszure appels (bijv. Granny Smith)
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 175 g suiker
- 2 el sesamzaad zakje 100 g, geroosterd
- ijsklontjes
Instructies
- Verhit de olie in de frituurpan tot 180 C.
- Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd elke appel in 8 partjes.
- Doe het bakmeel in een kom met het ei, voeg 125 ml water toe en roer met een garde tot een glad beslag.
- Doop de partjes appel in het beslag en frituur ze allemaal tegelijk in 2-3 min. goudbruin.
- Laat de appels uitlekken op keukenpapier.
- Prik aan elk satÚstokje een appelpartje.
- Zet een kom met water en ijsklontjes klaar.
- Laat in een wok de suiker al roerend smelten, let op dat de gesmolten suiker niet verbrandt.
- Neem de pan van het vuur.
- Haal de appelpartjes snel een voor een door de gesmolten suiker en dompel ze daarna in een kom met ijswater, zodat de suikerstroop hard wordt.
- Haal de appelpartjes uit het water, leg ze op een rooster en bestrooi ze met sesamzaad.
Voedingswaarden
Calories: 385 kcal | koolhydraten: 63 g | Protein: 5 g | Vet: 13 g