Toffeeappels

Toffeeappels

Porties: 8 Stuks
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 stevige friszure appels (bijv. Granny Smith)
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 175 g suiker
  • 2 el sesamzaad zakje 100 g, geroosterd
  • ijsklontjes

Instructies

  • Verhit de olie in de frituurpan tot 180 C.
  • Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd elke appel in 8 partjes.
  • Doe het bakmeel in een kom met het ei, voeg 125 ml water toe en roer met een garde tot een glad beslag.
  • Doop de partjes appel in het beslag en frituur ze allemaal tegelijk in 2-3 min. goudbruin.
  • Laat de appels uitlekken op keukenpapier.
  • Prik aan elk satÚstokje een appelpartje.
  • Zet een kom met water en ijsklontjes klaar.
  • Laat in een wok de suiker al roerend smelten, let op dat de gesmolten suiker niet verbrandt.
  • Neem de pan van het vuur.
  • Haal de appelpartjes snel een voor een door de gesmolten suiker en dompel ze daarna in een kom met ijswater, zodat de suikerstroop hard wordt.
  • Haal de appelpartjes uit het water, leg ze op een rooster en bestrooi ze met sesamzaad.

Voedingswaarden

Calories: 385 kcal | koolhydraten: 63 g | Protein: 5 g | Vet: 13 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst China