Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 bak romaatjes à 250 g
- 3 pakjes katenspek
- 150 gram verse roomkaas naturel
- 1 theelepel kerriepoeder milde
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 zakje bieslook 25 g, fijngeknipt verse
Instructies
- Kapjes van tomaatjes snijden.
- Van onderkant dun plakje snijden, zodat tomaatjes kunnen staan.
- Met theelepel tomaatjes uithollen en ze omgekeerd laten uitlekken.
- Van katenspek 16 plakjes in lengte halveren, rest fijnsnijden.
- In keukenmachine of met staafmixer fijngesneden spek, roomkaas, kerrie en mayonaise tot glad mengsel pureren.
- Helft van bieslook erdoor roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Met theelepel tomaatjes vullen met katenspekmousse.
- Kapjes erop zetten. Ieder tomaatje omwikkelen met reep spek.
- Vaststeken met cocktailprikkers.
- Oven voorverwarmen op 250 °C.
- Tomaatjes rechtop naast elkaar in ovenschaal zetten.
- Tomaatjes 5-10 minuten in oven zetten, tot spek knapperig is.
- Schaal uit oven nemen.
- Rest van bieslook erover strooien.
- (Lauw)warm serveren.