Tomaatjes met katenspekmousse

Tomaatjes met katenspekmousse

Tomaatjes met katenspekmousse

AllerHande december 2003 / snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 bak romaatjes à 250 g
  • 3 pakjes katenspek
  • 150 gram verse roomkaas naturel
  • 1 theelepel kerriepoeder milde
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 zakje bieslook 25 g, fijngeknipt verse

Instructies

  • Kapjes van tomaatjes snijden.
  • Van onderkant dun plakje snijden, zodat tomaatjes kunnen staan.
  • Met theelepel tomaatjes uithollen en ze omgekeerd laten uitlekken.
  • Van katenspek 16 plakjes in lengte halveren, rest fijnsnijden.
  • In keukenmachine of met staafmixer fijngesneden spek, roomkaas, kerrie en mayonaise tot glad mengsel pureren.
  • Helft van bieslook erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Met theelepel tomaatjes vullen met katenspekmousse.
  • Kapjes erop zetten. Ieder tomaatje omwikkelen met reep spek.
  • Vaststeken met cocktailprikkers.
  • Oven voorverwarmen op 250 °C.
  • Tomaatjes rechtop naast elkaar in ovenschaal zetten.
  • Tomaatjes 5-10 minuten in oven zetten, tot spek knapperig is.
  • Schaal uit oven nemen.
  • Rest van bieslook erover strooien.
  • (Lauw)warm serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lunch / Varkensvlees / Vlees