Tomaten Paprikasoep

Tomaten Paprikasoep

Tomaten Paprikasoep

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • soeppan

Ingrediënten

  • 250 gram runder poulet
  • 250 gram half om half gehakt
  • 1 mergpijpje
  • 400 gram fijne soepgroenten
  • 6 rijpe tomaten
  • 2 rode paprika
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • zout peper
  • 2 lente-ui

Instructies

  • Zet in een soeppan 2 liter water op.
  • Voeg de poulet en het mergpijpje toe.
  • Breng aan de kook.
  • Zodra het water kookt zet dan het vuur laag en laat gedurende anderhalf uur de bouillon trekken.
  • Draai intussen van het gehakt, op smaak gebracht met zout en peper, soepballetjes.
  • Snijd de tomaten en paprika’s in blokjes.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Na anderhalf uur voeg je de tomaten, paprika’s, tomatenpuree toe.
  • Breng weer aan de kook.
  • Voeg de gehaktballetjes toe.
  • Laat even goed doorgaren.
  • Voeg dan de soepgroenten toe.
  • Laat nog 20 minuten zachtjes door koken.
  • Snijd intussen de lente-ui in ringetjes.
  • Proef de soep en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over borden of soepkommen en strooi er wat lente ui over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Soep / Varkensvlees