Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- soeppan
Ingrediënten
Instructies
- Zet in een soeppan 2 liter water op.
- Voeg de poulet en het mergpijpje toe.
- Breng aan de kook.
- Zodra het water kookt zet dan het vuur laag en laat gedurende anderhalf uur de bouillon trekken.
- Draai intussen van het gehakt, op smaak gebracht met zout en peper, soepballetjes.
- Snijd de tomaten en paprika’s in blokjes.
- Snijd de knoflook fijn.
- Na anderhalf uur voeg je de tomaten, paprika’s, tomatenpuree toe.
- Breng weer aan de kook.
- Voeg de gehaktballetjes toe.
- Laat even goed doorgaren.
- Voeg dan de soepgroenten toe.
- Laat nog 20 minuten zachtjes door koken.
- Snijd intussen de lente-ui in ringetjes.
- Proef de soep en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over borden of soepkommen en strooi er wat lente ui over.