Tomaten-tortellinisoep met pesto

Tomaten-tortellinisoep met pesto

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • soeppan

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 1 ui
  • ½ liter gezeefde tomaten
  • 2 bouillontabletten
  • 2 laurierbladeren
  • 150 gram tortellini met kaas
  • 250 gram gehakt
  • 3 eetlepels koffieroom
  • 2 eetlepels pesto basilicumsaus
  • 50 gram geraspte Pardano of oude kaas

Instructies

  • Snijd de courgette in blokjes en de prei in smalle ringen.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verdun de gezeefde tomaten met 1 liter water en breng dit aan de kook.
  • Voeg de bouillontabletten, laurierbladeren, ui, courgette, prei en de tortellini toe en kook alles in 12-15 minuten gaar.
  • Meng het gehakt met 1 lepel koffieroom, zout en peper, draai er kleine balletjes van en kook die de laatste 5 minuten mee gaar.
  • Roer de pesto door de soep, voeg naar smaak zout en peper toe en roer er de room door.
  • Strooi aan tafel de geraspte kaas over de soep.
  • Lekker met ciabatta of stokbrood.
  • Wilt u meer tortellini aan de soep toevoegen, kook deze dan apart gaar en voeg ze pas gaar aan de soep toe, anders wordt de soep teveel gebonden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie:
Voeg geen prei en ui toe.
Vervang de gezeefde tomaten door 1 fles Sugocasa, verdun deze met water tot 1 1/2 liter.
Vervang de laurierbladeren door 2 eetlepels gedroogde basilicum, gebruik groene met ricotta gevulde tortellini.
Roer tot slot 3 (ontvelde) in blokjes gesneden tomaten bij de soep
Voeg geen soepballetjes toe, maar serveer bij de soep blokjes Mozzarella
(per persoon een half bolletje).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Vlees