Tomatensoep met kip

Tomatensoep met kip

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg tomaten
  • 2 tabletten kippebouillon
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 plakjes kipfilet vleeswaren, ca. 50 g,
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • 1 Tomaat achterhouden, rest van tomaten wassen en in vieren snijden.
  • In pan 1 liter water aan de kook brengen.
  • Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
  • Tomaat in vieren snijden, pitjes verwijderen en vruchtvlees kleinsnijden.
  • Rest van tomaten aan kokend water toevoegen en bouillontabletten erboven verkruimelen.
  • Aan de kook brengen en onafgedekt ca. 12 minuten laten doorkoken.
  • Intussen bleekselderij wassen en in dunne plakjes snijden.
  • Kipfilet in reepjes snijden.
  • Met staafmixer of in keukenmachine tomaten tot soep pureren (of boven kom door zeef wrijven).
  • Soep boven andere pan door zeef wrijven.
  • Soep opnieuw aan de kook brengen.
  • Bleekselderij en kipfilet toevoegen en ca. 3 minuten laten meekoken.
  • Soep in vier diepe borden scheppen.
  • Tomatenblokjes erover verdelen.
  • Bestrooien met peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kip / Soep / Voorgerechten

Tomatensoep met kip van Astrid Veltman

Tomatensoep met kip van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Houd 1 tomaat achter, was de rest van de tomaten en snijd ze in vieren.
  • Breng in een pan 1 liter water aan de kook.
  • Kruis de tomaat in, dompel hem enkele seconden in kokend water onder,
  • spoel hem onder koud water af en ontvel hem. Snijd de tomaat in vieren,
  • verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees klein.
  • Voeg de rest van de tomaten aan het kokende water toe en verkruimel er de bouillontabletten boven.
  • Breng het water weer aan de kook en laat het onafgedekt ± 12 minuten doorkoken.
  • Was intussen de bleekselderij en snijd die in dunne plakjes.
  • Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Pureer de tomaten met een staafmixer of in een keukenmachine tot soep (of wrijf ze boven een kom door een zeef).
  • Wrijf de soep boven een andere pan door een zeef en breng de soep opnieuw aan de kook.
  • Voeg de bleekselderij en kipfilet toe en laat die ± 3 minuten meekoken.
  • Schep de soep in vier diepe borden, verdeel de tomaatblokjes erover en bestrooi met peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep