Tomatensoep

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 sjalotjes gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 750 gr ontvelde tomaten in stukken
  • Zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel oregano
  • 4 dl vleesbouillon
  • 250 gr ontvelde tomaten in blokjes
  • In olie gebakken preiringen voor garnering

Instructies

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan.
  • Bak hierin de gesnipperde sjalotjes en geperste teentjes knoflook gedurende 5 minuten.
  • Voeg de ontvelde tomaten in stukken toe, samen met zout, peper, suiker, tomatenpuree, oregano en vleesbouillon.
  • Laat het geheel afgedekt 30 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep en breng het weer aan de kook.
  • Voeg de ontvelde tomaten in blokjes toe en laat dit nog 5 minuten meekoken.
  • Breng de soep op smaak met zout, suiker en peper.
  • Garneer de soep met in olie gebakken preiringen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze smaakvolle tomatensoep!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Feestdagen etc Kerst