Tomatenstamppot met Gehaktspiesen

Tomatenstamppot met Gehaktspiesen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels geschild en in stukken
  • 500 g rundergehakt
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 4 eetlepels fijngehakte basilicum vers of diepvries
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 750 g tomaten in partjes
  • 10 zongedroogde tomaten in olie in reepjes
  • 50 g Grana Padano of oude kaas in grove krullen

Instructies

  • Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Meng het gehakt met sjalot, knoflook, basilicum, zout en peper.
  • Verdeel het gehaktmengsel in 4 porties en vorm er worsten van rond spiesen, stevig aandrukken.
  • Bestrijk het gehakt met 1 eetlepel olie en rooster de spiesen in een hete grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag gedurende 10-12 minuten rondom bruin en gaar.
  • Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak de tomatenpartjes op hoog vuur in 6-8 minuten gaar.
  • Schep de zongedroogde tomaten erdoor.
  • Giet de aardappels af en vang een deel van het kookvocht op.
  • Stamp de aardappels tot puree met de rest van de olie en het opgevangen kookvocht.
  • Meng de gebakken tomaten door de aardappelpuree.
  • Verdeel de stamppot en gehaktspiesen over vier borden en strooi de kaaskrullen erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Jaargetijde: Snel te maken