Torrijas

Torrijas

Wentelteefjes met Honing
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 petit pains afbakbrood à 4 stuks
  • 3 eieren
  • 200 ml melk
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 5 eetlepels vloeibare honing
  • 4 eetlepels milde olijfolie
  • 4 eetlepels sherry Pedro Ximenez of cream sherry

Instructies

  • Snijd elke petit pain schuin in 4 lange plakken.
  • Klop de eieren los in een diep bord.
  • Verwarm de melk in een hapjespan tot deze lauw is.
  • Roer kaneel en 3 eetlepels honing door de melk.
  • Neem de pan van het vuur en dompel de plakken brood snel na elkaar in de melk, draai ze om.
  • Verhit in een grote koekenpan de helft van de olie.
  • Haal de plakken brood een voor een door het losgeklopte ei en bak ze met 4 stuks tegelijk gedurende 2 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn.
  • Verdeel de wentelteefjes over vier borden en besprenkel met sherry en de rest van de honing.

Notities / Tips / Wijnadvies

In plaats van afbakbrood kunt u voor dit nagerecht ook een restant oud witbrood gebruiken.
Verwijder de korst en snijd de (liefst dikke) boterhammen in driehoeken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Pannenkoeken
Land van herkomst Spanje
Jaargetijde: Snel te maken