Torrijas
Wentelteefjes met Honing
Ingrediënten
- 2 petit pains afbakbrood à 4 stuks
- 3 eieren
- 200 ml melk
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 5 eetlepels vloeibare honing
- 4 eetlepels milde olijfolie
- 4 eetlepels sherry Pedro Ximenez of cream sherry
Instructies
- Snijd elke petit pain schuin in 4 lange plakken.
- Klop de eieren los in een diep bord.
- Verwarm de melk in een hapjespan tot deze lauw is.
- Roer kaneel en 3 eetlepels honing door de melk.
- Neem de pan van het vuur en dompel de plakken brood snel na elkaar in de melk, draai ze om.
- Verhit in een grote koekenpan de helft van de olie.
- Haal de plakken brood een voor een door het losgeklopte ei en bak ze met 4 stuks tegelijk gedurende 2 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn.
- Verdeel de wentelteefjes over vier borden en besprenkel met sherry en de rest van de honing.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van afbakbrood kunt u voor dit nagerecht ook een restant oud witbrood gebruiken.
Verwijder de korst en snijd de (liefst dikke) boterhammen in driehoeken.
Verwijder de korst en snijd de (liefst dikke) boterhammen in driehoeken.