Traditioneel Stoofvlees met Bruin Bier en Stroop

Traditioneel Stoofvlees met Bruin Bier

Traditioneel Stoofvlees met Bruin Bier en Stroop

Dit klassieke stoofvlees, bereid met bruin bier en een subtiele zoetheid van appel-perenstroop, is een rijke en hartige maaltijd. Perfect om te serveren met vers gebakken frieten, gekookte aardappelen en appelmoes voor een traditionele Belgische ervaring.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg rundstoofvlees
  • 2 eetlepels olijfolie of boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 grote ui
  • 1 grote wortel
  • 1 laurierblad
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak of een zakje stoofvleeskruiden
  • 1 boterham
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel appel-perenstroop poepgelei
  • 2 flesjes bruin bier bijv. Bruine Leffe

Instructies

  • Snijd de ui en wortel fijn.
  • Verhit de olie of boter in een grote stoofpan en stoof de ui en wortel aan.
  • Voeg het rundstoofvlees toe en bak het vlees rondom bruin.
  • Bestrooi het vlees met bloem en roer goed door.
  • Kruid met peper, zout of stoofvleeskruiden, en voeg het laurierblad toe.
  • Giet het bruine bier in de pan tot het vlees onder staat.
  • Besmeer één kant van de boterham met mosterd en de andere kant met appel-perenstroop.
  • Leg de boterham bovenop het vlees in de pan.
  • Laat het stoofvlees op laag vuur ongeveer 2 uur zachtjes sudderen, tot het vlees zo mals is dat het uit elkaar valt.
  • Als de saus te dun is, kun je deze binden met wat aardappelzetmeel of maïzena.
  • Serveer het stoofvlees met vers gebakken frieten, gekookte aardappelen en appelmoes.

Notities / Tips / Wijnadvies

De volgende dag is dit lekkerder en serveer je met vers gebakken frites, gekookte aardappelen en appelmoes.

Wijnadvies:

Serveer met een stevige rode wijn zoals een Bordeaux, of geniet van hetzelfde bruine bier dat in het gerecht is gebruikt.

Voedingswaarden

Calories: 720 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 50 g | Vet: 45 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Stoofpot
Land van herkomst België