Traditionele Appelkruimeltaart met Rozijnen en Kaneel
Geniet van een heerlijke traditionele appelkruimeltaart met een vleugje kaneel en rozijnen, perfect voor elke feestelijke gelegenheid.
Equipment
- Springvorm (ø24 cm doorsnede)
Ingrediënten
- 1 ei losgeklopt
- 1 kg zachtzure appels
- 1 pak appeltaartmix
- 150 g boter
- 200 ml vanillevla
- 50 g suiker
- 5 g rozijnen
- 1,5 tl kaneel
- Boter voor het invetten van de springvorm en het deeg
- 1 spuitbus slagroom
Instructies
- Wel de rozijnen circa 3 uur in warm water.
- Laat ze uitlekken en dep ze droog.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet de springvorm in met boter.
- Meng de rest van de boter en de helft van het losgeklopte ei door de inhoud van het pak appeltaartmix en kneed tot een soepel deeg.
- Rol het deeg uit en bekleed de springvorm, houd een kwart van het deeg achter voor de kruimels op de appeltaart.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine stukjes.
- Meng de appel met de suiker, rozijnen en kaneelpoeder en vul de springvorm.
- Rol de rest van het deeg uit, snijd er repen van en leg op de taart.
- Druk de randen goed aan.
- Bestrijk de bovenkant met de rest van het losgeklopte ei.
- Bak de appeltaart in circa 1 uur goudbruin en gaar.
- Snijd de appelkruimeltaart in gelijke parten en serveer met slagroom en vanillevla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor een extra smaakdimensie kunnen de rozijnen geweld worden in zoete witte wijn of sherry. Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling past goed bij dit dessert.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 5 g | Vet: 27 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 25 g