Traditionele Appelkruimeltaart met Rozijnen en Kaneel

Traditionele Appelkruimeltaart met Rozijnen en Kaneel

Geniet van een heerlijke traditionele appelkruimeltaart met een vleugje kaneel en rozijnen, perfect voor elke feestelijke gelegenheid.
Porties: 6 personen
(inclusief 3 uur wellen van de rozijnen) 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ei losgeklopt
  • 1 kg zachtzure appels
  • 1 pak appeltaartmix
  • 150 g boter
  • 200 ml vanillevla
  • 50 g suiker
  • 5 g rozijnen
  • 1,5 tl kaneel
  • Boter voor het invetten van de springvorm en het deeg
  • 1 spuitbus slagroom

Instructies

  • Wel de rozijnen circa 3 uur in warm water.
  • Laat ze uitlekken en dep ze droog.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet de springvorm in met boter.
  • Meng de rest van de boter en de helft van het losgeklopte ei door de inhoud van het pak appeltaartmix en kneed tot een soepel deeg.
  • Rol het deeg uit en bekleed de springvorm, houd een kwart van het deeg achter voor de kruimels op de appeltaart.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine stukjes.
  • Meng de appel met de suiker, rozijnen en kaneelpoeder en vul de springvorm.
  • Rol de rest van het deeg uit, snijd er repen van en leg op de taart.
  • Druk de randen goed aan.
  • Bestrijk de bovenkant met de rest van het losgeklopte ei.
  • Bak de appeltaart in circa 1 uur goudbruin en gaar.
  • Snijd de appelkruimeltaart in gelijke parten en serveer met slagroom en vanillevla.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor een extra smaakdimensie kunnen de rozijnen geweld worden in zoete witte wijn of sherry. Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling past goed bij dit dessert.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 5 g | Vet: 27 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Gebak / Taart
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst / Verjaardag