Traditionele Bierpap met Donkerbruin Bier

Romige bierpap, geserveerd in een rustieke keramische kom, met een subtiele swirl van donkerbruin bier bovenop. Het gerecht staat op een houten tafel, vergezeld van een houten lepel en een klein kannetje bier. Een traditioneel Nederlands nagerecht met een rijke, volle textuur.

Traditionele Bierpap met Donkerbruin Bier

Een traditionele Nederlandse bierpap, gemaakt met melk, maïzena en donkerbruin bier – perfect als voedzaam nagerecht.
Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 liter melk
  • 75 g maïzena
  • Snufje zout
  • ¼ liter donkerbruin bier

Instructies

  • Neem wat van de melk af om de maïzena mee aan te maken.
  • Breng de rest van de melk met een snufje zout aan de kook.
  • Giet, al roerende, de aangemaakte maïzena in de kokende melk.
  • Blijf roeren totdat de pap kookt en dikker wordt.
  • Voeg vlak voor het opdienen het bier toe en meng goed door.
  • Serveer de bierpap warm als nagerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een toefje slagroom of een schepje suiker voor extra smaak.
Wijnadvies:
Dit gerecht is niet gebruikelijk in combinatie met wijn, maar een lichte, zoete dessertwijn kan een interessante aanvulling zijn.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 8 g | Vet: 5 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 14 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden