Traditionele Bierpap met Donkerbruin Bier
Een traditionele Nederlandse bierpap, gemaakt met melk, maïzena en donkerbruin bier – perfect als voedzaam nagerecht.
Equipment
- Lepel
Ingrediënten
- 1 liter melk
- 75 g maïzena
- Snufje zout
- ¼ liter donkerbruin bier
Instructies
- Neem wat van de melk af om de maïzena mee aan te maken.
- Breng de rest van de melk met een snufje zout aan de kook.
- Giet, al roerende, de aangemaakte maïzena in de kokende melk.
- Blijf roeren totdat de pap kookt en dikker wordt.
- Voeg vlak voor het opdienen het bier toe en meng goed door.
- Serveer de bierpap warm als nagerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een toefje slagroom of een schepje suiker voor extra smaak.
Wijnadvies:
Dit gerecht is niet gebruikelijk in combinatie met wijn, maar een lichte, zoete dessertwijn kan een interessante aanvulling zijn.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 8 g | Vet: 5 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 14 g