Traditionele Gado-Gado met Tofu en Pindasaus

Traditionele Gado-Gado met Tofu en Pindasaus

Porties: + personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 375 g tofu naturel
  • 250 g sperziebonen panklaar gebroken
  • 200 g bloemkoolroosjes
  • 300 g gesneden wittekool
  • 125 g taugé
  • 5 el olie
  • 300 ml pindasaus controleer op suikers en allergenen
  • 75 g emping kroepoek bijvoorbeeld van Go-Tan
  • komkommer in plakken
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de eieren in een steelpan in 8 minuten hard.
  • Spoel ze af onder koud water en pel ze.
  • Snijd de tofu in blokjes en dep ze droog.
  • Breng in een grote pan water met wat zout aan de kook.
  • Kook de sperziebonen gedurende 6-8 minuten, de bloemkool gedurende 5 minuten, de wittekool gedurende 4 minuten en de taugé gedurende 1 minuut beetgaar.
  • Schep de groenten uit de pan en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Verhit intussen de olie in een wok en bak de tofu in 2-3 porties lichtbruin.
  • Laat de gebakken tofu uitlekken op keukenpapier.
  • Verwarm de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schik de groenten en tofu op een schaal.
  • Schenk de warme pindasaus erover.
  • Serveer de gado-gado met de hardgekookte eieren, emping kroepoek en plakjes komkommer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht, maar een ijsthee of water met citroen zijn ook goede opties.

Notities / Tips:

Voor een veganistische versie laat je de eieren weg. Serveer met rijst voor een volledige maaltijd.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Koemelk allergie / Vegetarisch