Traditionele Gado-Gado met Tofu en Pindasaus
Ingrediënten
- 2 eieren
- 375 g tofu naturel
- 250 g sperziebonen panklaar gebroken
- 200 g bloemkoolroosjes
- 300 g gesneden wittekool
- 125 g taugé
- 5 el olie
- 300 ml pindasaus controleer op suikers en allergenen
- 75 g emping kroepoek bijvoorbeeld van Go-Tan
- ⅓ komkommer in plakken
- Zout naar smaak
Instructies
- Kook de eieren in een steelpan in 8 minuten hard.
- Spoel ze af onder koud water en pel ze.
- Snijd de tofu in blokjes en dep ze droog.
- Breng in een grote pan water met wat zout aan de kook.
- Kook de sperziebonen gedurende 6-8 minuten, de bloemkool gedurende 5 minuten, de wittekool gedurende 4 minuten en de taugé gedurende 1 minuut beetgaar.
- Schep de groenten uit de pan en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Verhit intussen de olie in een wok en bak de tofu in 2-3 porties lichtbruin.
- Laat de gebakken tofu uitlekken op keukenpapier.
- Verwarm de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schik de groenten en tofu op een schaal.
- Schenk de warme pindasaus erover.
- Serveer de gado-gado met de hardgekookte eieren, emping kroepoek en plakjes komkommer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht, maar een ijsthee of water met citroen zijn ook goede opties.Notities / Tips:
Voor een veganistische versie laat je de eieren weg. Serveer met rijst voor een volledige maaltijd.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g