Traditionele Speculaas Koekjes

Traditionele Speculaas Koekjes

Traditionele Speculaas Koekjes

Geniet van de heerlijke smaak van zelfgemaakte speculaas, een echte klassieker voor de feestdagen. Met de perfecte mix van speculaaskruiden en knapperige amandelen is dit recept een must-try!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 150 g bruine basterdsuiker
  • 100 g boter
  • 20 g speculaaskruiden
  • ½ dl water
  • 25 g amandelen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Kneed de bloem, bruine basterdsuiker, boter en speculaaskruiden samen met het water tot een soepele bal.
  • Zet de amandelen op in koud water, breng aan de kook en giet af.
  • Pel de amandelen en hak ze fijn.
  • Kneed de gehakte amandelen door het deeg.
  • Druk het deeg uit op een met boter ingesmeerd bakblik tot een gelijkmatige lap.
  • Plaats de speculaas in het midden van de oven en bak in ongeveer 25 minuten bruin en gaar.
  • Laat afkoelen en snijd in stukken.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Wijnadvies:
Serveer met een kopje koffie of thee, of met een glas zoete dessertwijn zoals een Muscat.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Sinterklaas