Traditionele Speculaas Koekjes
Geniet van de heerlijke smaak van zelfgemaakte speculaas, een echte klassieker voor de feestdagen. Met de perfecte mix van speculaaskruiden en knapperige amandelen is dit recept een must-try!
Equipment
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 150 g bruine basterdsuiker
- 100 g boter
- 20 g speculaaskruiden
- ½ dl water
- 25 g amandelen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Kneed de bloem, bruine basterdsuiker, boter en speculaaskruiden samen met het water tot een soepele bal.
- Zet de amandelen op in koud water, breng aan de kook en giet af.
- Pel de amandelen en hak ze fijn.
- Kneed de gehakte amandelen door het deeg.
- Druk het deeg uit op een met boter ingesmeerd bakblik tot een gelijkmatige lap.
- Plaats de speculaas in het midden van de oven en bak in ongeveer 25 minuten bruin en gaar.
- Laat afkoelen en snijd in stukken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een kopje koffie of thee, of met een glas zoete dessertwijn zoals een Muscat.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 30 g