Trio van oesters

Allerhande 2002
Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 tomaat
  • ½ rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • suiker
  • 1 bosuitje
  • 1 rode peper
  • 4 takjes koriander
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels Thaise Vissaus Nuac Nam
  • 8 blaadjes basilicum
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 citroen
  • 24 oesters
  • ijsblokjes

Instructies

  • Tomaat ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • In pan olie verhitten, ui en knoflook fruiten.
  • Tomaat en mespunt suiker toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen.
  • Mengsel overdoen in kom en laten afkoelen.
  • Intussen bosuitje schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden.
  • Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper fijn hakken.
  • Blaadjes van koriander fijn knippen.
  • Limoen uitpersen.
  • In kom dressing kloppen van bosuitje, peper, koriander, limoensap, vissaus en mespunt suiker.
  • Basilicum in reepjes snijden.
  • Azijn, zwarte peper en basilicum door tomaatblokjes roeren.
  • Citroen in 8 partjes snijden.
  • Oesters voorzichtig openen met meegeleverd oestermes.
  • Oester lossnijden en eventuele scherfjes verwijderen.
  • Oesters in schelp op schaal met grofgemalen ijs leggen.
  • Thaise dressing, tomatensalsa, citroenpartjes en molen met zwarte peperkorrels naast oesters op
  • buffet zetten.
  • Naar keuze lepeltje dressing of salsa op oester scheppen of oester op klassieke wijze eten: met grofgemalen zwarte peper en wat citroensap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vis / Zeevruchten