Tropische Kokos-Ananas Pudding met Gegrilde Mango
Equipment
- puddingvorm inhoud ca. 1 liter,
- grill
Ingredients
- 7 blaadjes gelatine witte
- 1 blik ananas 8 schijven op eigen sap (432 g netto)
- 1 blikje kokosmelk 400 ml
- 100 g witte basterdsuiker
- 3 eetlepels pina colada likeur
- 125 ml slagroom
- 1 rijpe mango
- Poedersuiker om te bestuiven
- 1 theelepel olie om in te vetten
Instructions
- Week de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten in ruim koud water.
- Vet intussen een puddingvorm dun in.
- Pureer de ananas in een keukenmachine.
- Meng de kokosmelk en witte basterdsuiker door de gepureerde ananas.
- Verwarm de pina colada in een steelpan.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze al roerend op in de hete pina colada.
- Roer het gelatinemengsel door het ananas-kokosmengsel en laat het iets afkoelen.
- Klop intussen de slagroom stijf in een kom.
- Schep het luchtige ananas-kokosmengsel voorzichtig door de opgeklopte slagroom.
- Schenk het puddingmengsel in de ingevette vorm.
- Laat de pudding ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in mooie plakken van de pit.
- Halveer de plakken mango.
- Bestuif beide zijden van de mangoplakken met poedersuiker.
- Leg de mangoplakken op een grillplaat en laat ze onder de hete grill in 2 á 3 minuten goudbruin kleuren, halverwege keren.
- Leg de gegrilde mangoplakken naast de pudding om te serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese past perfect bij dit exotische dessert. De fruitige tonen van de wijn vullen de tropische smaken van de kokos, ananas en mango aan, terwijl de verfrissende zuurgraad een mooie balans biedt.
Voedingswaarden
Calories: 375 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 5 g | Vet: 21 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 40 g